2022-09-20

Мережа АЗК «БРСМ-Нафта» спростовує інформацію, що поширюється у засобах масової інформації та через інтернет-ресурси (Telegram-канали, Facebook), щодо дослідження Інститутом Споживчих Експертиз якості пального, за результатами якого у зразку пального «БРСМ-Нафта» нібито виявлено перевищення сірки.

При цьому, у статті не наводяться жодні докази відбирання проб та проведення випробування якості пального, що підтвердили б дану інформацію.
Також згідно процедури відбору зразків пального на АЗС, встановлена ДСТУ 4488:2005 «Нафта і нафтопродукти», та «Інструкцією з контролювання якості нафти і нафтопродуктів на підприємствах і організаціях України» під час кожного відбору проби пального, на АЗК залишається арбітражна проба, що забезпечує повторне дослідження пального, у разі виникнення сумніву, щодо першого проведеного дослідження.

Однак, мережу «БРСМ-НАФТА» про відбирання будь-яких проб повідомлено не було. Відповідно, жодної арбітражної проби мережі «БРСМ-Нафта» залишено також не було. Жодний двосторонній акт відбирання проб пального, де має бути зазначено номери пломб, мережею не підписувався.

Це свідчить, лише про те, що жодні проби пального Інститутом споживчих експертиз, чи будь-ким іншим не відбиралися. Протилежні докази відсутні.

Крім того, немає висновку лабораторії з підписами відповідальних осіб і офіційною печаткою. Отже, нам не відомо, хто проводив експертизу і якими є її висновки.

Сам власник «ІСЕ» заперечує факт проведених досліджень та стверджує, що сайт на якому вони опубліковані – https://expertise.in.ua, йому не належить. А сама організація та численні судові позови до неї неодноразово підтверджують замовний характер усіх опублікованих досліджень.

Відтак, усе це є підтвердженням того, що уся інформація з цього сайту не є правдивою. Публікацію даних матеріалів ми розцінюємо як цілеспрямовану дезінформаційну кампанію проти мережі АЗК « БРСМ-Нафта», подібні заяви є безпідставними і не відповідають дійсності.

Дана інформація формує недостовірну суспільну думку у громадян України, грубо порушує права та інтереси мережі АЗК «БРСМ-Нафта», наносить шкоду діловій репутації, вводить в оману клієнтів і контрагентів.

Просимо не довіряти таким «експертизам», видалити згадки про мережу «БРСМ-Нафта» у контексті недостовірної інформації.