2023-04-10

Донорство – лінія оборони, що потребує негайної підтримки

40 працівників мережі АЗК «БРСМ-Нафта» без вагань відгукнулися на запит Інституту серця – допомогти сформувати стратегічні запаси крові для порятунку життя військових і цивільних. Донорами стали представники топ-менеджменту мережі, а також персонал київських АЗК.

Як зазначила директорка HR-департаменту Марина Лаврінець, захищати Україну можна не тільки зі зброєю в руках, достатньо згадати, що ми однієї крові з тими, хто нас боронить.

Дефіцит донорської крові існував в Україні завжди, проте з початком повномасштабної війни ця проблема стала особливо гострою. Щодня до лікарень прибувають нові поранені військові та цивільні, які постраждали від воєнних дій. Крім того, лікарні продовжують проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації.

До важливої ініціативи долучився і відомий шоу-мен Андрій Джеджула. Таким чином, артист вирішив привернути увагу до важливої проблеми – нестачі донорів в Україні, продемонструвати соціально-відповідальну позицію і власним прикладом надихнути українців добровільно здавати кров для порятунку життя людей.

Потреба в донорській крові лишатиметься стабільно високою аж до перемоги, і кожен бажаючий може зробити свій вклад у цю перемогу.

«Щодня до Інституту серця та центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України доставляють поранених з фронту. Також серед наших пацієнтів і цивільні з міно-вибуховими ураженнями, які вчасно не змогли виїхати з окупованих територій, тому зараз вони у надтяжкому стані. Якщо у перші два місяці донорів вистачало, то зараз багато наших постійних донорів виїхали з Києва, а хтось пішов у лави ЗСУ. Ми шукаємо тих, кого могли б залучати на постійній основі. Пункти здачі крові відкрито в Дніпрі, Харкові – вони передають компоненти у Дружківку, Краматорськ. Ми повинні безперервно говорити про наші потреба, аби кожне українське серце качало кров та любов до ЗСУ», – Вікторія Горобець, завідувач відділенням Інституту серця.

Детальніше дізнатися про те, як стати донором можна на сайті відділення переливання крові: https://heart.kyiv.ua/department/viddilennya-perelivannya-krovi/

Донор може здавати кров у будь-якому центрі крові незалежно від того, де він прописаний.

Донорство крові – це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка її потребує, і врятувати її життя.