2022-01-21

За результатами дослідження, зимовий дизель «БРСМ-Нафта» відповідає усім вимогам ДСТУ

За результатами дослідження, зимовий дизель «БРСМ-Нафта» відповідає усім вимогам ДСТУ 7688:2015

У січні цього року журналісти видання The Page здійснили незалежну перевірку дизпалива на українських АЗК.
Зразки дизпалива (ДП-З Євро-5 В0) було відібрано на АЗК п’яти різних мереж усіх цінових сегментів та у п’яти різних областях. До переліку увійшли мережі Окко, Авіас плюс, Брсм-Нафта, Motto, Chipo.
Після відбору, зразки передали на експертизу до сертифікованої та акредитованої в НААУ лабораторії «Інспекторат Україна» на відповідність нормативам профільного ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне. Технічні умови» та «Технічного регламенту про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та пічного палива».
Експертиза проводилася за трьома показниками: вміст сірки, температура спалаху в закритому тиглі та гранична температура фільтрації.
Отримані результати підтвердили те, що у мережі БРСМ ідеальна якість дизельного пального. Показник сірки складає 8 мг/кг, гранична температура фільтрації мінус 29 за Цельсієм, температура спалаху в закритому тиглі дорівнює плюс 58 градусів.
Детально про хід дослідження та результати можна дізнатися за посиланням: https://thepage.ua/ua/auto/news/yake-dizpalivo-krashe-v-ukrayini-2022-i-de-bezpechnishe-zapravlyatisya-vzimku