2023-01-27

Як мережа АЗК БРСМ-Нафта допомагає українській армії формою, пальним і технікою.

Про це виданню Delo.ua (https://delo.ua/energetics/top-menedzer-merezi-azk-brsm-nafta-oleksandr-melnicuk-dopomagajemo-armiyi-formoyu-palnim-i-texnikoyu-410040/) розповів топ менеджер БРСМ-Нафта Олександр Мельничук.

З перших днів російського вторгнення мережа АЗК «БРСМ-Нафта» безкоштовно надала транспорту критичної інфраструктури, ТРО, ЗСУ пального на суму понад 28 000 000 грн.

Також компанія створила власний благодійний фонд «БРСМ», бюджет  якого становив 1,5 млн грн завдяки лояльним клієнтам мережі, які на підтримку української армії донатили відсоток своєї знижки на пальне. 24 січня Андрій Біба, власник ТМ “БРСМ-Нафта”, подвоїв зібрану суму вдвічі. Так, загальна сума зібраних коштів БФ «БРСМ» сьогодні становить майже 3 000 000 грн.  Починаючи з жовтня, на гроші фонду закуплено і передано на фронт 252 комплекти зимової спецформи на суму 900 тис. 

Крім того, «БРСМ-Нафта» передала у користування для ЗСУ три тягачі DAF і три автоцистерни, один такий же тягач і цистерну відправили підрозділу ВМСУ. 

Повномасштабна війна завдала збитків усім галузям економіки, і паливній зокрема. З перших днів вторгнення ворожі ракети і безпілотники були націлені на нафтобази і бензовози, щоби зупинити постачання армії і спричинити колапс у тилу.

У Київській області, с. Мила і с. Бузова, росіяни повністю розбомбили автозаправні комплекси мережі. Так само повністю або частково зруйновані АЗК в Нікополі, Харкові, Дніпрі, Сумах, в Херсоні  – три комплекси повністю знищені, вкрадено пальне, пограбовані магазини. 5 комплексів досі знаходяться під російською окупацією: Мелітополь – 2 АЗК; Бердянськ – 2 АЗК; Василівка – 1 АЗК.

Три російські ракети прилетіли у нафтобазу в Шепетівці. Окупанти розбомбили газове сховище у Вовчанську, з якого забезпечували мережу АЗК на півдні і сході. Разом із “Ретровілем” росіяни знищили “Тоскана бар” – проект, який «БРСМ-Нафта» почала розвивати з метою популяризації італійських вин. Орієнтовно втрат на 27,5 млн грн. Це сукупні втрати, враховуючи партнерів, які були задіяні в постачанні, зберіганні пального. Шестеро співробітників мережі загинули, захищаючи Україну. На сьогодні з 5154 працівників — 289 воюють на фронті.

Попри завдані збитки бізнес працює і підтримує армію. “БРСМ-Нафта” серед лідерів імпортерів зрідженого автомобільного газу, а від початку повномасштабної війни — один з найбільших благодійників.

Attachments